En iyiEvden Çalışmaİnternet

En İyi 5 Açık Kaynak Webinar Yazılımı

Yakında bir web seminerine ev sahipliği yapmayı planlıyor musunuz? İşte kullanabileceğiniz en iyi web semineri yazılımlarının bir listesi.

Web semineri yazılımı, dünyanın her yerinden çevrimiçi etkinliklere ev sahipliği yapmanızı sağlar. Bu çevrimiçi seminerler genellikle belirli konularla ilgili bilgi, fikir ve güncellemeleri paylaşmak için düzenlenir.

Ekibinizle uzaktan çalışmak, çalışanları eğitmek, ders vermek, bir ürün göstermek, bir webinar yazılımı sizin için faydalı olacaktır. İşte kullanabileceğiniz açık kaynaklı web semineri yazılımlarının bir listesi.

1. BigBlueButton

BigBlueButton, öğretmenlerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış açık kaynaklı bir web semineri yazılımıdır. Çevrimiçi toplantı platformu iki tür kullanıcıyı destekler: moderatör ve görüntüleyici.

Yazılım, sanal sınıflar ve video konferanslar yürütmek için okullar ve özel öğretmenler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Ses, video, sohbet, slayt ve ekranı gerçek zamanlı olarak paylaşmak için kullanabilirsiniz.

BlueButton’u bir web semineri yazılımına dönüştürmek için, katılımcıların mikrofon ve web kameralarını paylaşmalarını kısıtlamanız ve yalnızca izleyici olarak katılmalarına izin vermeniz gerekebilir. 150 kullanıcıya kadar web seminerleri düzenleyebilirsiniz.

Moderatörler sohbet (özel ve genel), ara odaları (grup ve bireysel), çok kullanıcılı beyaz tahta, rastgele bir öğrenci seçme, yoklama ve emoji ile uzaktan öğrenenlerin ilgisini çekebilir. Daha sonra oynatmak için oturumları da kaydedebilirsiniz.

BigBlueButton, kendi ürünlerinizle entegrasyonu kolaylaştıran basit bir uygulama programlama arayüzüne (API) sahiptir . Schoology, Moodle ve Sakai dahil olmak üzere tüm büyük Öğrenme Yönetim Sistemleri (LMS) ile entegre olur.

2. Jitsi Meet

Zoom’un en iyi ve güvenli alternatiflerinden biridir .

Açık kaynaklı yazılım, ücretli video konferans araçlarıyla doğrudan rekabet eden birden çok özellik sağlar. Örneğin, gerektiği kadar çevrimiçi kalmanıza izin verir ve döşeme görünümünü destekler.

Buna ek olarak, 50’ye kadar katılımcıyı davet etmenize olanak tanır ve bu da onu yeni başlayanlar için ideal bir seçenek haline getirir. Ayrıca bir web semineri başlatmak için bir hesap oluşturmanız veya herhangi bir şey indirmeniz gerekmez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kripto Paraları takip etmek İçin En İyi 7 Site

Ekip üyelerini bir toplantıya davet etmek kolaydır; sadece özel bir URL oluşturun ve misafirlerinizle paylaşın. Jitsi Meet ile YouTube’da görüntülü toplantılar düzenleyebilir, çevrimiçi eğitim yapabilir, bir ürün sergileyebilir ve canlı video akışı yapabilirsiniz.

Yazılım, aramaları kaydetmenize, hoparlörlerin sesini kapatmanıza, ekranınızı paylaşmanıza, arka planı bulanıklaştırmanıza ve arama kalitesini yönetmenize olanak tanır. Jitsi Meet, toplantılarda yüksek kaliteli ses ve videoyu destekler.

Moderatörler diğer parametrelere karar verebilir. Örneğin, web seminerine katılan herkesin otomatik olarak sessize alınmasına karar verebilirsiniz.

Güvenlik aynı zamanda Jitsi Meet’in temel bir değeridir. Uçtan uca şifreleme sunar ve toplantı parolaları oluşturmanıza olanak tanır. Geliştiriciler ayrıca sunucularını kendi Jitsi erişim kontrol kurallarıyla kurabilirler.

3. Apache OpenMeetings

OpenMeetings, çoğu büyük oyuncunun sahip olduğu özellikleri sağlamasıyla tanınan ücretsiz ve tarayıcı tabanlı bir web semineri platformudur. Bu yazılımı video konferans, anlık mesajlaşma ve ortak video düzenleme için kullanabilirsiniz.

Ayrıca entegre bir takvim kullanarak web seminerleri oluşturabilir ve planlayabilirsiniz. Diğer önemli teklifler arasında çoklu beyaz tahta ve sohbet, ekran paylaşımı, etkileşimli anketler ve izinleri her kullanıcı için uyarlamanıza olanak tanıyan bir denetleme özelliği bulunur.

OpenMeetings, pazarlama özellikleri olmayan tek, güçlü bir video iletişim aracı arayan herkes (öğrenciler, öğretmenler ve işletmeler) için uygundur. OpenMeetings, indirilebilir eklentiler aracılığıyla birçok başka platforma entegre olur. Bu eklentiler arasında Sakai, Moodle, JIRA, Confluence, Drupal ve Redmine sayılabilir.

Yazılım, hangi giriş cihazlarının kullanılacağını seçmenize, kamera çözünürlüğünü değiştirmenize ve web seminerinizin video ve ses kalitesini kontrol etmenize olanak tanır. Ayrıca oturumları kaydedebilir, dosya gezginini kullanarak düzenleyebilir ve FLV ve AVI formatlarında indirebilirsiniz.

Program dört işitsel/görsel destekler: yalnızca ses, yalnızca video, ses-video ve yalnızca resim. Ayrıca, kullanım veya kullanıcı sınırlaması olmaksızın sunucunuza yükleyebileceğiniz, barındırılan bir hizmet veya indirilebilir bir paket olarak mevcuttur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İşte Kasım ayının en popüler PlayStation oyunları!

4. OpenVidu

OpenVidu, çok platformlu ve açık kaynaklı bir görüntülü arama aracıdır. Görüntülü ve sesli konferanslara ev sahipliği yapmak, toplantıları kaydetmek, ekranınızı paylaşmak ve ekip üyeleriyle gerçek zamanlı olarak sohbet etmek için kullanabilirsiniz.

Yazılım, kullanıcı yeteneklerini önceden tanımlanmış rollerle sınırlamanıza olanak tanır. Hangi kullanıcıların toplantılara katılacağını, videolara katkıda bulunacağını ve videoların nasıl görüntüleneceğini seçebilirsiniz.

OpenVidu ile temel bir web semineri, bir OpenVidu sınıfı gibi farklı türlerde video konferanslar oluşturabilir ve bir oda tutabilirsiniz. Ayrıca uygulamalarınıza çok hızlı bir şekilde gerçek zamanlı iletişim ekleyebilirsiniz.

Platform önceden tanımlanmış düzenler sunar ve son derece özelleştirilebilir. Ayrıca, gerçek zamanlı ses ve video filtreleri uygulamanıza izin veren birkaç WebRTC teknolojisinden biridir. Ayrıca bire bir, bire çoğa ve çoktan çoğa gibi birden çok arama kombinasyonu sunar.

5. Kaltura

Kaltura, piyasadaki popüler bir açık kaynaklı Hizmet Olarak Video Platformu (VPaaS) yazılımıdır. Beyaz tahta, çalma listeleri, notlar ve ekran paylaşımı gibi güçlü işbirliği araçlarına sahiptir.

Ayrıca otomatik transkripsiyon, düzenleme ve oturum analitiği içerir. Web semineri çözümü, Deloitte, Stanford Üniversitesi ve HBO gibi kuruluşlar tarafından kullanılmaktadır.

Kaltura, bir toplantı veya eğitim vermenizi sağlayan bir Büyük Oda Modu (eski adıyla Web Semineri modu) içerir. 300 katılımcıya kadar olan oturumlar için kullanabilirsiniz.

Yazılım özellikle dört pazara odaklanır: eğitim kurumları, işletmeler, medya şirketleri için video hizmetleri ve Over The Top (OTT) video hizmetleri.

Kaltura ile bir dersi kaydedebilir ve en sevdiğiniz LMS’de hemen yayınlayabilirsiniz. Kaltura ile entegre olan bazı LMS’ler arasında Canvas, Brightspace, Sakai, Moodle ve Blackboard bulunur.

Ayrıca gelişmiş denetleme denetimlerini destekler ve ekran paylaşımı, beyaz tahta, etkileşimli canlı test ve ara odaları gibi ortak çalışma araçlarına sahiptir. Ek olarak, hemen hemen her videoyu web’de oynatılabilir bir formata dönüştürmek için kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Konferans görüşmeleri için en iyi 10 ücretsiz uygulama
Haber Bültenimize Abone Olun

OnlineYaşam

Yaşamın "online" hali

Bir yanıt yazın