Akıllı YaşamÖne Çıkanlar

Samsung TV Uzaktan Kumandası ile artık Pillere İhtiyacınız Olmayacak

TV uzaktan kumandası için pil bulmaktan bıktınız mı? Samsung sizi bu dertten kurtarıyor!

Son zamanlarda, Samsung eko-inovasyonların sınırlarını zorluyor. 2021 yılında güneş ışığı veya yeterince güçlü lambalarla kendini şarj edebilen Samsung TV uzaktan kumandasını tanıtmıştı.

Şimdi ise, en yeni Eco Uzaktan Kumanda ile Wi-Fi üzerinden güç çekme yeteneğiyle dikkat çeken kumandasıyla bir kez daha şaşırttı. RF (Radyo Frekans) toplama teknolojisini kullanan Samsung TV uzaktan kumandası teorik olarak sonsuza kadar açık kalabilir! 

Peki bu nasıl çalışıyor?

CES 2022: Samsung’un yeni uzaktan kumandası radyo dalgalarından güç alıyor

CES 2022 fuarında Samsung, TV uzaktan kumandasını sürekli olarak tam şarjda tutmak için radyo frekansı (RF) toplama teknolojisinin kullanıldığını duyurdu.

Samsung’a göre Eco Uzaktan Kumanda, 40 metre içindeki herhangi bir 2,4 GHz RF sinyalinden enerji toplayarak çoğu ev için yeterli kapsama alanı sağlıyor. Uzaktan kumanda muhtemelen radyo dalgalarından oluşan Wi-Fi sinyaliniz aracılığıyla şarj olacaktır Çünkü en yaygın kullanılan Wi-Fi bandı, hemen hemen her yönlendirici tarafından yayınlanan 2.4GHz’dir.

Samsung, önceki kumandalarının temel öğelerini yeni ürününde de kullanacak

Çevre dostu hedefi doğrultusunda, uzaktan kumanda ayrıca geri dönüştürülmüş bir malzemeye ve siyah beyaz olarak sunulan minimalist bir tasarıma sahip olacak.

TV kumandası, güneş paneli şarj etme özelliklerini de koruyor. Bununla, Samsung Eco uzaktan kumanda kullanıcıları gün boyunca solar şarjın, geceleri ise radyo dalgası şarjının faydalarını deneyimleyebilecekler.

Bunun yanı sıra yeni Samsung Eco Kumanda, Netflix, Disney+, Amazon Prime Video ve Samsung TV Plus gibi en iyi yayın yapan siteler için ses kontrolü ve kısa yollara da sahip olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İlk önce hangi akıllı ev aletini satın almalısınız?

İlginizi çekebilir: Oppo’dan Görüntüleme Teknolojilerinde Büyük Adım

Samsung TV uzaktan kumandası ile pillere veda edebiliriz!

RF enerji toplama teknolojisinin başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek olsa da kesinlikle doğru yönde atılmış bir adım. 

Yeni Samsung Eco uzaktan kumanda, güneş paneliyle birlikte ürünün günün her saatinde şarj olmasını sağlıyor böylece pillere olan ihtiyacı sonsuza kadar ortadan kaldırabilecek bir teknoloji sunuyor.

Haber Bültenimize Abone Olun

Erdinç

Teknolojiden ve dijital dünyadan uzak kalamayan, sokak fotoğrafçılığına meraklı gezgin bir doktor kişi